Pagina's

Saturday, September 15, 2007

Vakantieverslag(je) Amerika

Eindelijk zijn we dit jaar naar Amerika geweest!

Op zondag 2 september zijn we vanaf Schiphol vertrokken naar Houston (ruim 10½ uur vliegen). In Houston overgestapt naar Orlando (nog een keer bijna 3 uur vliegen). We vlogen met Continental Airlines en bij de lange vlucht hadden ze netjes glutenvrij eten voor mij (en nog lekker ook).

In Orlando aangekomen hebben we de gereserveerde huurauto opgehaald. Het mooie daar is, dat ze daar een grote garage vol auto's hebben staan waar je zelf een auto mag uitzoeken in de klasse die je betaald hebt. Freddy heeft dan ook met verlekkerde ogen alle auto's bekeken voordat de keuze viel op een Pontiac Grand Prix (wat een geluid maakt die motor....). Toen door naar het hotel waar we moe in slaap zijn gevallen.

De volgende ochtend zijn we naar SeaWorld geweest. Daar wilde ik al heel erg lang naar toe, met name de show met de Orka's. Ik kon niet geloven dat ik er echt zat toen de show begon!! SeaWorld is heel mooi aangelegd en de shows (ook met de dolfijnen enzo) is erg leuk.

De volgende dag zijn we naar Universal Studio's en Universal Advertures geweest (twee pretparken in een combi-prijs). Omdat het buiten het seizoen was, was het heel rustig en hoefde we eigenlijk maar maximaal 10 minuten per attractie te wachten. We zijn naar de 4D voorstelling van Shrek geweest, naar de show van Twister (je staat echt in een tornado), de show van Earthquake en die van Terminator. Allemaal even geweldig en super in elkaar gezet. Bij Universal Adventures zijn we tot twee keer toe in de attractie van Spiderman geweest. Die was zo bijzonder: je zit in een karretje (soort rollercoaster, maar niet al te wild of over de kop) en je krijgt een 3D bril op. Terwijl het karretje rijdt en beweegt, gebeurt er ook op de schermen waardoor je het gevoel hebt echt in een bepaalde ruimte te zitten. Op een gegeven moment ga je heel ver omhoog (voor je gevoel, je hersenen zullen wel voor de gek gehouden worden) en daarna vlieg je met een noodgang naar beneden. Het is echt zo bijzonder die ride!!!

Na Universal doorgereden naar Crystal River, aan de westkust van Florida. Na een nachtje geslapen te hebben daar, zijn we naar Bird's Underwater gegaan en gelukkig konden we nog mee met een tour om te zoeken naar Manatees. Uiteindelijk hebben we er één gevonden waar we bij konden komen en waar we even mee gezwommen hebben. Ook bij de Three Sisters hebben we heerlijk gesnorkeld en al het moois onder water bekeken.

Toen weer in de auto en op weg naar Pensacola Beach. Halverwege hebben we een motelletje gezocht (die zitten daar bij elke afrit) om de volgende dag door te rijden naar Pensacola. In Pensacola zijn we naar het toeristische deel gegaan. De zee was heel onstuimig en de baywatches (ja, er waren daar echte!!) gaven aan voorzichtig te zijn. De stroming was inderdaad heel sterk, waardoor ontspannen in dat warme zeewater hangen er niet bij was. Daarna bij Hooters wat gegeten en gedronken.

En toen de volgende ochtend door naar New Orleans. Ongeveer rond het middaguur hebben we de auto daar op het vliegveld ingeleverd en kwamen Richard en Sophia (schoonzus en haar man) ons ophalen. Maar eerst French Quarters ingeweest in New Orleans, een VooDoo shop bekeken en op een terrasje gezeten. Daarna door naar hun ranch, ongeveer 1½ uur rijden van New Orleans.

De ranch zag er echt prachtig uit, met die witte hekjes voor de weiden, prachtige stallen en mooie volbloed paarden. Het huis van Richard en Sophia was ook helemaal geweldig. De bovenverdieping was voor ons, maar we hebben alleen gebruik gemaakt van de badkamer en slaapkamer.

Alle beestjes hebben we geknuffeld: Cooper, Baileys en Scotch (hondjes), Tequilla (papegaai), Dutches en Lady Godiva (ezeltjes), pony, hangbuikzwijntje Miss Piggy, de kipjes en natuurlijk de paardjes. Paco (papegaai) hebben we maar niet geknuffeld, die houdt daar niet zo van!

Van vrijdagavond tot woensdagochtend zijn we bij Richard en Sophia geweest. In die tijd zijn we meegeweest naar een concours waar Sophia moest rijden (ze is eerste geworden!!), naar Barrelraces gekeken (onderdeel van een rodeo), een boottocht gemaakt en één alligator gezien, uit eten geweest, wezen winkelen. En ik heb op Maradonna gereden!! Een heel lief, mak paardje. Verder veel foto's gemaakt voor de website van de ranch die ik dit najaar ga maken voor hen.

Het was echt helemaal geweldig om daar te zijn. Het was wel warm (ongeveer 34 °C met een hoge luchtvochtigheid) maar overal is airco en je went er ook wel aan. Kleding in Amerika is goedkoop, ik heb 4 merk-spijkerbroeken gekocht voor nog geen € 12 per stuk!!

De foto's van de vakantie staan op de site van Freddy (klik hier voor de site). Niet alle foto's staan daar, de foto's die met mijn cameraatje zijn gemaakt, moeten nog komen.

En nu weer terug in Nederland.... ik vond het moeilijk afscheid te nemen en ik ben o zo blij dat we gegaan zijn. Ik vond het echt fantastisch daar, Sophia en Richard - bedankt voor jullie gastvrijheid!!

No comments:

Post a Comment

Thanks for visiting my blog and leaving me a comment! ♥