Pagina's

Sunday, June 22, 2008

Colonscopie

Afgelopen donderdag mocht ik naar het ziekenhuis voor mijn colonscopie. Vanaf de dinsdagavond ervoor moest ik al beginnen met het "spoelen" van de darmen zodat ze helemaal schoon en leeg zouden zijn voor het onderzoek. Het spoelen viel me nog wel mee, af en toe gewoon met een boekje op het toilet gaan zitten tot alles er uit was. Op een gegeven moment voel je je wel gammel, omdat je niets mag eten. Ik ben dan ook de dagen rond het onderzoek thuisgebleven.

Het onderzoek was voorbij voor je het in de gaten hebt. De eerste paar minuten heb ik nog meegekregen (kon op de monitor meekijken) en ineens lag ik op de uitslaapkamer en stond Freddy naast mijn bed. Toch wel lekker, zo'n roesje.

Eerste uitslag was dat het er allemaal goed uitzag. Wel zijn er een paar biopten genomen, waar ik over 2 weken uitslag van krijg. Ondertussen kan ik weer gewoon eten en zijn de darmen weer in de plooi gekomen.

2 comments:

  1. Gelukkig maar, .. hoe vaak moet je zoiets nou ondergaan?!

    Het heeft wel wat weg van een groene kleikuur, die sommigen in het voorjaar nemen, met wortelsap e.d. alleen zonder scopie dan, ...

    ReplyDelete
  2. Het lijkt inderdaad op zo'n gezondheidskuurtje, alleen deze is betaald door het ziekenfonds ;) Ik hoop niet dat ik zo'n onderzoek al te vaak hoef te ondergaan....

    ReplyDelete

Thanks for visiting my blog and leaving me a comment! ♥